Hyppää sisältöön

Työn ja arjen yhdistäminen

Suomessa molempia vanhempia kannustetaan kouluttautumaan ja tekemään töitä. Töitä voi tehdä kokoaikaisesti tai osa-aikaisesti. Monet pienten lasten vanhemmat tekevät mielellään osa-aikatyötä, jotta arki ei ole liian hektistä. Työssä käymistä pidetään kuitenkin tärkeänä oman identiteetin kannalta. Myös perheen talous on paremmin tasapainossa, kun molemmat vanhemmat saavat palkkatuloja.  

InfoFinland-sivuilla on kattavasti tietoa työn tekemisestä Suomessa. Mm. työntekijöiden oikeudet ja velvollisuudet, suomalainen työkulttuuri sekä verotus. Tietoa on saatavilla monella eri kielellä, mm. somaliksi ja arabiaksi. Sivuilta löytyy myös tietoa perhe-elämän ja työn yhdistämisestä (SO, AR). 

Monika Naiset liitto ry:n kotoutumiskeskus Monika auttaa maahan muuttaneita naisia kotoutumisessa ja työn hakemisessa. 

Helsingin NMKY:n Toiminnan avulla työelämään (TAT) -hankkeessa saa apua CV:n tekemiseen ja tukea ja neuvoja arjen asioissa. TAT-hankkeessa on myös mahdollisuus osallistua eri tasoisiin suomen kielen keskusteluryhmiin, liikuntatoimintaan sekä naisten ja äitien kahvilaan. Kaikki toiminta on maksutonta.

Perhevapaalta työelämään -hankkeen sivuilta löytyy paljon tietoa työn ja perhe-elämän yhdistämisestä sekä valmennuskursseista. Sivuilla on myös videoita eri teemoista.