Hyppää sisältöön

Vapaa-aika

Mitä omalla vapaa-ajallaan voi tehdä? Mahdollisuuksia on paljon, täytyy vain löytää itseään kiinnostavia asioita. Ja aina ei tarvitse tehdä mitään, joskus pelkkä itsekseen oleminen tuntuu hyvältä ja auttaa palautumaan arjen kiireistä. 

Monelle liikunta tuo hyvän olon, ja liikkuminen tekee hyvää keholle ja mielelle. Lähde vaikka kävelylle, samalla voi kuunnella äänikirjaa tai olla omien ajatusten kanssa, tai kävellä yhdessä ystävän kanssa ja vaihtaa kuulumisia. Suomessa luonto ei ole koskaan kaukana ja ihan tutkimustenkin mukaan luonnossa oleskelu auttaa palautumaan stressistä. 

Muita vapaa-ajanviettotapoja ovat mm. kahvilat, kulttuurikohteet kuten taidenäyttelyt, museot ja teatterit, sekä kirjastot. Vapaa-ajallaan voi myös opiskella. Esimerkiksi ympäri Suomea löytyvissä kansalais- ja työväenopistoissa voi kuka tahansa opiskella vaikkapa kieliä, käsitöitä, taiteita, ruuanlaittoa ja liikuntaa. Kansalaisopistojen opiskelumahdollisuuksista saa lisätietoja monikielisesti kansalaisopistot.fi -sivuilta.

Jotkut haluavat omalla vapaa-ajallaan tehdä vapaaehtoistyötä ja auttaa samalla muita. Vapaaehtoistyötä voi tehdä hyvin eri tavoin ja eri tahojen kautta. Vapaaehtoistyön mahdollisuuksia voi selata vaikkapa vapaaehtoistyö.fi -sivuilla.