Hyppää sisältöön

Seksuaalisuus

Seksuaalisuus on todennäköisesti yksi vaikeimmista aiheista keskustella oman nuoren kanssa. Mutta se on sitäkin tärkeämpää. Seksi ja seksuaalisuus ovat eri asioita ja tämä on hyvä tiedostaa, kun pohtii, miten puhua nuoren kanssa. Tätä asiaa voi pohtia myös siltä kannalta, että mitä tietoa olisit itse nuorena tarvinnut. Nuoren kanssa kannattaa käydä keskustelua omista arvoista ja rajoista sekä niiden kunnioittamisesta, mutta myös toisen arvojen ja rajojen kunnioittamisesta.  

Väestöliiton tuottama kurssi “Tietoa seksuaalisuudesta suomea opiskeleville” antaa tietoa mm. seksuaalioikeuksista, mitä seksuaalisuus tarkoittaa ja miksi on tärkeää tietää seksuaalisuudesta. Aiheesta on helpompi puhua oman nuoren kanssa, kun itsellä on riittävät tiedot ja tuntee sanat ja niiden merkityksen. 

Väestöliitto on tehnyt myös videon seksuaalisuudesta Suomeen muuttaneille. Video on monikielinen.

Videolta voit kuulla englannin alk 0:00, selkosuomen alk.04:17, kurdisoranin alk. 07:44, farsin alk.12:03, arabian sekä murrearabian alk.16:10 ja somalinikielellä alk.20:17 seksuaalioikeuksista ja turvallisesta suhtautumisesta vastakkaiseen sukupuoleen.