Hyppää sisältöön

Hyvä parisuhde

Hyvässä parisuhteessa saa olla oma itsensä ja voi puhua myös vaikeista asioista. Parisuhteessa tärkeitä asioita ovat lisäksi luottamus, kunnioitus, uskollisuus ja tahto jakaa elämä toistensa kanssa. Arki ei ole aina helppoa ja siksi on tärkeää tietää, että voi luottaa toiseen ja että arjen vastuuta jaetaan tasapuolisesti. 

Kaikissa ihmissuhteissa tulee välillä ristiriitoja ja erimielisyyksiä. Ratkaisevaa on se, miten niitä ratkotaan. Kummallakin osapuolella tulee olla tilaa kertoa oma mielipiteensä ja näkemyksensä. Joskus toinen huomaa toisen olevan oikeassa, joskus ratkaisu on kompromissin tekeminen. Parisuhteen ristiriitojen selvittämiseen tarvitaan toisinaan ulkopuolista apua, kuten parisuhdeterapiaa. Ulkopuolinen voi auttaa selvittämään ongelmien juurisyyt ja löytämään niihin ratkaisuja.  

Hyvään parisuhteeseen ei koskaan kuulu toisen vähättely, mustasukkaisuus, välinpitämättömyys tai minkäänlainen väkivalta.  

Niitty-hankkeen videoon “Mistä on hyvä parisuhde tehty?” on saatavilla tekstitykset monella eri kielellä, mm. somaliksi ja arabiaksi.