Hyppää sisältöön

Ohjattu harrastaminen

Harrastustoiminnan on todettu ennaltaehkäisevän syrjäytymistä, eriarvoistumista ja päihteidenkäyttöä. Mielekäs harrastus tuo sisältöä elämään, antaa onnistumisen kokemuksia ja vahvistaa itsetuntoa. Harrastus myös tukee koulu- ja työelämätaitoja, sillä siinä oppii mm. vuorovaikutustaitoja, tavoitteellisuutta ja pitkäjänteisyyttä. 

Toisinaan lapsen harrastus vaatii vanhemmilta paljon. Aina perheen resurssit eivät riitä vaikkapa jalkapalloharrastukseen, joka voi vaatia taloudellisien resurssien lisäksi paljon aikaa mm. harjoituksiin ja peleihin kuljettamiseen. 

Tarjolla on myös matalamman kynnyksen harrastusmahdollisuuksia. Suurimmassa osassa kouluista järjestetään harrastustoimintaa iltapäivisin koulun jälkeen. Näistä mahdollisuuksista voi kysyä lisätietoja omalta opettajalta. Myös monilla nuorisotaloilla on iltapäivisin mm. järjestöjen vetämiä kerhoja, kuten kokki-, taide- ja liikuntakerhot. 

Helsinki, Espoo ja Vantaa ylläpitävät harrastushaku.fi -sivustoa, mitä kautta voi kätevästi etsiä harrastustoimintaa läheltä kotia. Helsingissä 3.-6.-luokkalaisten on mahdollista osallistua Easy Sport -toimintaan. Toiminta on maksutonta ja siihen ei tarvitse erikseen ilmoittautua. 13-17-vuotiaille on Helsingissä tarjolla FunAction-harrasteliikuntaa